fbpx

Hulpmiddelen voor kinderen met een beperking. Gratis passing? Bel +31 78 630 99 88

Via WMO een rolstoel of wandelwagen aanvragen bij BJ Benelux

Aanvraag Wmo

Stappen plan voor aanschaf Babyjogger Special Needs of Akces-Med buggy

Wandelwagens, rolstoelen en buggies voor kinderen met een handicap vallen onder vervoersvoorzieningen en kunnen op basis van de Wmo worden verstrekt. Hieronder een duidelijk stappenplan voor de aanschaf van een product van BJ Benelux.

  1. Een aanvraag voor een hulpmiddel moet ingediend worden bij de Wmo afdeling van de gemeente waar je woont.
    De Gemeente zal je na behandeling van de aanvraag, verzoeken contact op te nemen met de zorgleverancier waarmee de gemeente samenwerkt. Bij deze zorgleverancier geeft je aan dat de wens is een specifiek product van B.J. Benelux te passen als toekomstig hulpmiddel.
  2. B.J. Benelux verzorgt – in overleg met zorgleverancier – de passing van de product(en) waar de belangstelling naar uit gaat. Het kan zijn dat de zorgleverancier waarbij uw aanvraag loopt nog geen relatie met ons heeft. In dat geval kan het voorkomen dat de zorgleverancier verzoekt een hulpmiddel uit hun eigen assortiment te kiezen. Mocht dit het geval zijn, neem dan contact met ons op zodat wij dit onderling met de zorgleverancier kunnen regelen.
  3. Tijdens de passing wordt bekeken welke Special Needs buggy het meest geschikt is voor je/jullie kind. Wanneer het product bevalt en aan alle eisen voldoet volgt er meestal een positief advies van de adviseur aan de gemeente.
  4. Wanneer de gemeente dit advies goedkeurt volgt bestelling van het gekozen product met accessoires bij B.J. Benelux.