fbpx

Hulpmiddelen voor kinderen met een beperking. Gratis passing? Bel +31 78 630 99 88

SPECIAL SNEAKER

Orthopedische schoenen voor kinderen

Speciale aangepaste schoenen voor EVO of spalk

Onze Special Sneaker is specifiek ontworpen voor gebruik met een starre of dynamische EVO (enkel-voet-orthese) of spalk. De Special Sneaker is ook geschikt voor het gebruik in combinatie met een steunzool. Zelfs bij verminderde mobiliteit of grip biedt de Special Sneaker uitkomst. Deze orthopedische schoenen kun je volledig openen. Hierdoor ontstaat er een brede instap zonder obstakels.

Aantrekken zonder problemen

Door de neerklapbare hiel kun je de aangepaste schoen recht over de voet aantrekken. Hierdoor hoef je de voet tijdens het aantrekken niet onder een hoek te draaien. Zo kun de schoen met EVO of spalk zonder problemen aantrekken.

Goede pasvorm en makkelijk te sluiten

Last van pijnlijke drukpunten op de voet? Het innovatieve BOA sluitsysteem zorgt voor een perfecte pasvorm rond de voet. Met dit slimme sluitmechanisme ontstaan er geen drukpunten zoals het geval kan zijn bij schoenen met veters of klittenband sluiting. De unieke BOA draaisluiting kan zelfs met één hand geopend en gesloten worden.

Standaard orthopedische schoen

De Special Sneaker komt standaard met een geperforeerde kalfsleer binnenzool. Hierdoor ontstaat verbeterde lucht doorlating. De aangepaste schoen is uitgevoerd met een platte EVA zool.
De EVA zool is gemaakt van een lichtgewicht synthetisch schuim met een rubberachtig effect. Het EVA materiaal is flexibel en geeft daardoor goede steun aan de voet. Daarnaast heeft de schoen schok dempende eigenschappen tijdens het lopen. Een platte hak verhoogt de stabiliteit voor diegenen die niet zelfstandig kunnen lopen of bij gebruik van een niet-dynamische EVO/spalk

Extra opties
    • Glad kalfsleer binnenzool in plaats van een geperforeerde binnenzool.
    • Zool met afgeschuinde hiel. Dit helpt bij de landing en afwikkeling van de schoen tijdens het zelfstandig lopen en bij gebruik een dynamische EVO/spalk.
    • De Flexy zool is flexibeler dan de standaard zool en geeft daardoor meer bewegingsvrijheid.
    • De Walker zool is speciaal ontwikkeld voor én uitgevoerd met een aansluiting voor het koppelen van een klapvoet orthese.

Alle Special Sneakers orthopedische schoenen worden op bestelling gemaakt. Houd daarom alstublieft rekening met een minimale levertijd van 5 tot 6 weken na het succesvol plaatsen van een order.